WÜRTH Shoprendezvény

A világhírű Würth Csoport dunaújvárosi bemutatóján jártak 10.a osztályos diákjaink Antal Lajos és Vass Tamás tanár urak kíséretével. A kötőelemek, csavarok és csavartartozékok világméretű nagykereskedelmével foglalkozó német cég bemutatóján tanulóink megismerhették a rögzítéstechnika és az épületgépészet legújabb fejlesztéseit, melyet a vállalat hazai szakemberei mutattak be.

Fejér vármegyei nyelvi versenyek

Örömmel adjuk hírül a második félévben lezajlott Fejér vármegyei versenyeken elért eredményeinket. A 9-10. évfolyamok számára rendezett megmérettetésen angol és német nyelvből is kimagasló teljesítményt nyújtottak diákjaink.

 Az iskolai forduló mindkét nyelvből februárban volt, majd a továbbjutók számára a vármegyei döntő szóbeli fordulója angol nyelvből április 12-én, német nyelvből április 16-án zajlott a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumban.

Angol nyelvből Papp Eszter 10. C osztályos tanuló második helyezett lett, németből a 10.A osztályos fiúk közül Kovács Balázs az első, Balogh Mátyás pedig a második helyet szerezte meg.

Szívből gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak: Bognárné Pongrácz Mária és Filarszkyné Tolnai Ágnes tanárnőknek.

 

Grund Foci

2024. május 31-én rendezték a JUVE szervezésében a Grund Családi és Sportnapot, ezen belül a Középiskolás Foci Kupát, melyen iskolánk csapata is részt vett. A helyszín a dunaújvárosi futballstadion volt. A tervezett 8 csapat helyett 10 együttessel indult a verseny, azaz a város összes iskolája képviseltette magát. 

Két öt csapatos csoportban kezdték meg a mérkőzéseket a csapatok. 

 

A bánkis fiúk két győzelem és egy döntetlent mellett sajnos egy vereség is elkönyvelhettek. Mivel nagyon kiegyenlített volt a csoport, ezek az eredmények csak a csoport harmadik helyét jelentették, azaz a fiúk nem jutottak be a négyes döntőbe. 

 

De így is elégedetten távoztak, mert egy jó hangulatú rendezvényen vettek részt. A csapat tagjai: Balogh Ákos, Bödei Dániel, Erdei Marcell, Hollósi Bence, Péter Norbert, Réthy Dániel, Szabó Gergő, Vagyóczki Dávid.

 

Szívből gratulálunk, Fiúk, és hálásan köszönjük Johan József tanár úr felkészítő munkáját!

Pénzügyi tudatosság és influenszerek

A Bánki 10. c, d, e osztályos tanulói részt vettek az OTP Fáy Alapítvány Storybank című pályázatán. A kategória témája az Influenszerek és pénzügyek kapcsolódásának feltárása volt egy 5 perces videó formájában.

Influenszerek – 10C.
https://youtu.be/3umRtvsXj80

Influenszerek – 10D.
https://youtu.be/Dv_l_PbJnNA

Influenszerek – 10E.
https://youtu.be/N5IXgmirU18

Antaliné Miss Lilla tanárnő IKT projektmunka óráin az általa tanított osztályokban 3 fős csapatokban mérték össze a tudásukat a fiatalok, majd osztályonként a legjobban sikerült munka került nevezésre.

  •    A 10.C csapatai mindannyian bevetették a MI eszközöket is, azonban ez nem volt megengedett a pályázatban, így sajnos nem nevezhettek az országos megmérettetésre, bár jól sikerült munkájukban sok energiát fektettek.
  •    A 10. E legjobban sikerült anyaga egy narrált videóblokk lett, mely bemutatta az influenszerek pénzügyi kötelezettségeit is.
  •    A 10. D-ben két remek csapatmunkából született egy közös anyag, melyből megtudhattuk, hogy a Bánki falai között is nap mint nap járnak sikeres influenszer karriert magukénak tudható tanulók, valamint azt, miként lehet a különböző platformokon a tartalomgyártással pénzt keresni.

Bár a zsűri a dobogós helyekre nem az bánkis csapatok munkaját sorolta, azt gondolom, joggal lehetünk büszkék arra a csapatmunkára, amelyet megvalósítottak a diákok.

A csapatok tagjai:

  • 10.C osztály: Huczek Kevin, Erdélyi Krisztián Rikárdó, Sebestyén Patrik
  • 10.D osztály: Tőkési Anna, Asztalos Bendegúz, Csizmadia Gergő, Gábor Milán, Went Martin
  • 10.E osztály: Berecz Brunó, Halmos Kristóf, Pavelek Alex

Szívből gratulálunk mindannyiuknak, és köszönjük a lelkes munkájukat!

Ezúton is köszönjük a technikai támogatást Szpisák Tamásnak illetve Czifra Sándor csapatának, a lelkes felkészítő munkát pedig Antaliné Miss Lilla tanárnőnek!