Szoftverfejlesztő és tesztelő

Technikum

A technikum 9-12. évfolyamán előrehozott érettségire való felkészítés és ágazati szakmai oktatás, szakképzés folyik. A 13. évfolyamon idegen nyelvi és szakmai érettségire való felkészítés folyik. Tanulmányi idő 5 év (4 év után, a 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga matematikából, magyar nyelv és irodalomból és történelemből, majd az 5. év – 13. évfolyam – végén érettségi vizsga idegen nyelvből és szakmai vizsga).

 

5 ÉVES KÉPZÉS

Informatika és távközlés ágazatban 5 évfolyamos technikumi képzés. Oktatott idegen nyelv az angol nyelv. A tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek. Felvétel a tanulmányi eredmények alapján történik.

Lehetséges szakképzettség kimenet: szoftverfejlesztő és -tesztelő

Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított, okleveles technikus képzés, tanműhely biztosított

 

Szoftverfejlesztő és- tesztelő

Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

A szoftverfejlesztő és – tesztelő technikus olyan szakember, aki képes webes- és asztali alkalmazást (szoftvert) tervezni, fejleszteni, tesztelni és dokumentálni. A programozási feladatokon túl adatbázisok tervezését és kezelését is elvégzi. Csapatban dolgozva együttműködik a szoftverfejlesztési projektben résztvevő többi munkatársával, képes a csoportmunkát támogató fejlesztői eszközök hatékony használatára.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Informatikai ismeretek, logikus gondolkodási és problémamegoldó képesség, ügyfélközpontú hozzáállás, rendszerszintű gondolkodás, együttműködési készség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

számítógépet kezel, üzemeltet;

fejlesztéshez szükséges szoftvereket telepít, használ;

weboldalakat tervez és kódol;

webes kliens és szerver oldali alkalmazásokat tervez és fejleszt;

asztali alkalmazást (szoftvert) tervez ás fejleszt;

szoftvereket tesztel;

adatbázisokat tervez és kezel;

csoportmunkát és együttműködést támogató szoftvereket használ;

erőforrást és időszükségletet határoz meg.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai szoftverek világa nemcsak vonz, hanem azok fejlesztése, tökéletesítése is érdekel.