Angol sikerek a Bánkiban

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum diákjai sikeresen szerepeltek a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium által a megye középiskolás diákjai számára meghirdetett angol nyelvű vita versenyen. Az első fordulóban a csapatoknak egy 10 perces videót kellett elkészíteni, melyben a téma a szociális média hatása a mindennapi életre volt.

A versenyre Szabóné Papp Krisztina Tanárnő tanítványai, Szilárdi Levente, Balázs Leó és Kun-Gerendás Barnabás (11.C) és Filarszkyné Tolnai Ágnes Tanárnő tanítványai, Boros László, Szabó Dániel és Márton Gergő (11.D) jelentkeztek és jutottak tovább a második fordulóba a népes mezőnyből, ami 2024. március 6-án kerül megrendezésre Székesfehérváron.

A második fordulóban Székesfehérváron, a háromfős csapatok versengenek egymással, előre megadott téma alapján készülhetnek érvekkel és ellenérvekkel. A vitakultúrát fejlesztő verseny támogatja a diákok logikus gondolkodását, kommunikációs készségét, ítélőképességét és erkölcsi érzékenységét, továbbá az emelt szintű érettségi vita feladatára való felkészülést is segíti.

Szívből gratulálunk a felkészítő Tanároknak és sikeres diákjaiknak!

További sikeres és eredményes szereplést kívánunk tanulóinknak!

11.D
11.C