Pályaorientációs előadások a Bánkiban

A pályaválasztás előtt álló fiatalok számára fontos, hogy megtalálják a képességeikhez és érdeklődésükhöz leginkább illő hivatást, amiben kiteljesedhetnek és tartósan motiváltak tudnak maradni ahhoz, hogy a jövőbeli terveiket megvalósíthassák.

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum 2023. október 5-én tartotta pályaorientációs napját az A09-es konferencia teremben a 9-12. évfolyam tanulói számára.

A rendezvénysorozatot a MOL Magyar Olaj-és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság képviselői nyitották. Söjtöriné Mészáros Réka beszélt a MOL által nyújtott szakmai gyakorlati lehetőségről, bemutatta a vállalati helyszínt, ahol a tanulókat magas színvonalon oktatják és az innen indulva bejárható karrierutat.

Antaliné Miss Lilla Tanárnő már a jövő szakmáit és a mesterséges intelligencia működését vizionalizálta.

Az egyetemi életről és a Dunaújvárosi Egyetemre való bejutás feltételeiről Lóki Bence a DUE Kommunikációs Központ vezetője nyújtott tájékoztatást.

Csikósné Dr. Maczó Edit pályaorientációs előadásában kiemelte, hogy az átgondolt pályaválasztással, tudatos karrierdöntéssel a diákok elérhetik, hogy olyan hivatást válasszanak, amivel sikeresek lehetnek a pályájukon és felesleges kitérők nélkül tudják valóra váltani céljaikat. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jó döntéshez szükséges az önismeret, érdeklődés, motiváció és a tisztánlátás is. Az online csoportos játék sem maradt el, mely nagyon jó hangulatot teremtett.

Remélhetőleg segítettük diákjaink későbbi pályaválasztását!