Ismét egy csodálatos sport érem a Bánkiban! 

2024.01.12-én, pénteken a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában került megrendezésre a Diákolimpia Országos Elődöntője a V.-VI. korcsoportban Futsal sportágból. 

A résztvevő csapatok: a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium- Szekszárd, a Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium- Pécs, valamint a DUE Bánki Donát Technikum csapatai voltak. 

A sorsolás után a Pécs- Szekszárd mérkőzéssel kezdődött a torna. Nagy küzdelemben 4-3-as pécsi győzelem született. 

A második mérkőzésen a Bánkis Fiúk a Szekszárddal találkoztak. Remek volt a hangulat, gyakorlatilag megtelt a Csarnok, ezt remek játékkal szolgálták meg a Fiúk. 6-0-s Bánki győzelem született. 

Azaz következett a döntő a Pécs- Bánki. A hangulat továbbra is kiváló volt. Sajnos az ellenfél jobb volt, fejet kellett hajtani. 4-1-re győzött a Pécs. 

Egy hajszálra voltunk a továbbjutástól, az Országos Döntőtől, de egy csodálatosan csillogó ezüstérem lett a Fiúk jutalma. 

A csapat tagjai voltak: Áldott Bence Balázs, Balogh Ákos Bátor, Balogh Máté István, Bödei Marcell, Erdei Marcell, Hollósi Bence, Péter Norbert (CSK), Réthy Dániel Márk, Tunyogi Roland, Vagyóczki Dávid. 

Testnevelő: Johan József 

Szívből gratulálunk a Fiúknak ehhez a csodálatos eredményhez!

Hálásan köszönjük a szervező és felkészítő munkát Johan József Testnevelő Kollégának!