MEGÉRKEZTEK A BÁNKIS GÓLYÁK!

Minden évben izgatottan várjuk szeptember elsején a kilencedikeseket. Hát, megérkeztek. Az első tanítási napon hagyományaink szerint ünnepélyes körülmények között fogadjuk őket. Idei ünnepségünkön részt vett a Dunaújvárosi Egyetem képviseletében Lászlóné Kenyeres Krisztina, felsőoktatási igazgató is. Dr. Bartal Orsolya igazgató asszony kedves szavakkal köszöntötte új diákjainkat, a tizedik évfolyam pedig könnyed hangú, kedvcsináló műsorral igyekezett kicsit enyhíteni az első nap izgalmát.

Szereplőink, Balogh Mátyás 10. A, Lajkó Ádám 10. C, Papp Eszter 10. C, Szabó Barnabás 9. D, Almási Richárd 9. D és Nagy Bulcsú 9. D osztályos tanulók megismertették a gólyákat névadónk munkásságával, Szabó T. Anna szavaival pedig megpróbáltak útravalót adni a következő öt évre. Megnyugodva hallhatták Janikovszky Éva novellájának főhősétől, hogy kamasznak lenni, bizony senkinek sem könnyű. Balogh Mátyás gitárprodukciója egy kis koncerthangulatot is teremtett. Vidám videóösszeállításban ízelítőt adtunk a kilencedikeseknek a bánkis élet örömteli pillanataiból, végezetül pedig átnyújtottunk nekik egy csokorra valót a tizedik évfolyam túlélési tanácsaiból.

Kedves Kilencedikesek, üdvözlünk benneteket a Bánkiban!

Köszönjük a színvonalas műsort és a szervezést Kovácsné Rubint Ágnes, Bognárné Pongrácz Mária és Halász Gyöngyvér Kolléganőknek.

Év eleji információk – Minden Bánkis diáknak

Kedves Diákok!

 

A 9. évfolyamos tanulók információi:

Tankönyvek átvétele: Augusztus 29. kedd – 8:00-12:00 12:30-16:30 – 50-es teremben (angol, német)

Tanév első napja: szeptember 1. – Mindenkinek kötelező az iskolában tartózkodni legkésőbb 7:45-kor!

ÜNNEPI ÖLTÖZET KÖTELEZŐ!

 

Minden felsőbb évesre vonatkozó információk:

Tankönyvek átvétele:

13.évfolyam: Az első tanítási napon kapja meg a tankönyveket!

12.évfolyam : augusztus 29. kedd – 8:00-12:00 12:30-16:30 – 49-es terem

11. évfolyam: augusztus 30. szerda – 8:00-12:00 12:30-16:30 – 16-os terem

10.évfolyam: augusztus 30. szerda – 8:00-12:00 12:30-16:30 – 17-es terem

 

Tanév első napja: szeptember 1. – Mindenkinek kötelező az iskolában lenni legkésőbb 8:00-kor!

 

Egybefüggő szakmai gyakorlat tájékoztató

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Tanulók!

Egybefüggő szakmai gyakorlat tájékoztató:

Az egybefüggő szakmai gyakorlat duális képzőhelyen is megvalósítható, amely duális képzőhely a területileg illetékes kamaránál nyilvántartásba van véve az adott szakmára. Duális képzőhely szakképzési munkaszerződés keretében foglalkoztathatja a tanulókat. Szakképzési munkaszerződés a szakirányú oktatásra köthető a tanulmányok végéig, illetve évente egy alkalommal, legalább 4 és legfeljebb 12 hét egybefüggő időszakra.

A szakirányú oktatás duális képzőhelyen történő teljesítésére a duális képzőhely és az iskola képzési programot készít. Az egybefüggő szakmai gyakorlatokra 4 hétre kell szakképzési munkaszerződést kötni a tanulókkal. A munkaidő a napi 8 órát nem haladhatja meg és fiatal korú (18 év alatti) esetében a napi 7 órát nem haladhatja meg. A szakirányú oktatás megszervezésére 6 – 22 óra között kerülhet sor.

A 4,5 óránál hosszabb napi szakirányú oktatási idő esetén legalább 30 perc, a 6 óránál hosszabb napi szakirányú oktatási idő esetén legalább 45 perc megszakítás nélküli szünetet kell biztosítani a napi szakirányú oktatási időn belül. Az egybefüggő szakmai gyakorlatot június 16-a után a tanítási idő befejeztével lehet megkezdeni és ahogy a nevében is van egybefüggőnek kell lennie és augusztusig teljesülnie kell.

A következő szakmákban kell egybefüggő szakmai gyakorlatot teljesíteni:
• Gépésztechnikus CAD-CAM szakmairány (140 óra)
• Gépgyártástechnológiai technikus (140 óra)
• Ipari informatikai technikus (105 óra)
• Gépésztechnikus vegyipar szakmairány (MOL Zrt-nél megoldott)

A 2022-2023-as tanévben a Következő tanulókat érinti:
• 11.A osztály gépgyártástechnológiai technikus tanulókat
• 11.B osztály ipari informatikai technikus tanulókat
• 11.C osztály ipari informatikai technikus tanulókat és a gépésztechnikus CAD-CAM szakmairány tanulóit
• 11.D osztály gépgyártástechnológiai technikus tanulókat

Az egybefüggő szakmai gyakorlat tartalmát az alábbi mellékletek tartalmazzák:
ESZGY_Gépészet_Gépésztechnikus-CADCAM-szakmairány_2020.pdf
ESZGY_Gépészet_Gépgyártás-technológiai technikus_2020.pdf
ESZGY_Elektronika_Ipari informatikai technikus_2020.pdf

1956-os Projektnap

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve, annak eseményeivel diákjaink idén rendhagyó módon, egy Projektnap keretében ismerkedhettek meg.

Az eseményeket korabeli felvételekkel, színes kiselőadásokkal idéztük fel, melyek megtekintése után az osztályoknak kreatív feladatokat kellett megoldaniuk. A bánkis csapatok lelkesen versengtek, miközben megismerhették a forradalmi napok eseményeit: Mansfeld Péter életét, a forradalmárok és a szovjet csapatok fegyvereit, Nagy Imre szerepét, a megtorlások szomorú történeteit. Zárásképpen ötletes közösségi szobrokat alkottak az eseményekhez kapcsolódóan.

A versengés végső győztese Jadlószki Zoltán Tanár Úr osztálya a 12.D lett, akik a Jakó Cukrászda által felajánlott különleges és finom tortát nyerték. A második helyen a 11.D, a harmadik helyen a 10.A és a 10.B végzett holtversenyben.

A Projektnap kitalálója és megalkotója Fekete-Vadas Zsuzsanna Tanárnő, akinek a nap lebonyolításában Futóné Szaucsuk Erika, Bognárné Pongrácz Mária, Kovácsné Rubint Ágnes és Molnár Gáborné Tanárnők segítettek. Köszönjük a szervező 13.D és 13.B osztályok munkáját is!