2023. augusztus 28-án 17.00 órakor megtelt a Dunaújvárosi Egyetem A09-es előadóterme.

A DUE Bánki Donát Technikum Vezetősége és duális partnerük, a MOL Magyar Olaj-és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság képviselői közösen szülői értekezletet tartottak a duális képzés lehetőségeiről és előnyeiről a 11.A és a 11.B osztály tanulóinak és szüleiknek. A tájékoztatást nagy érdeklődés és lelkesedés kísérte, ami hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

Bemutatták a résztvevőknek a Duális partner, a MOL Nyrt. által nyújtott szakmai gyakorlati lehetőséget, a helyszínt, ahol a tanulóinkat magas színvonalon oktatják és az innen indulva bejárható karrierutat. A tanulók családias légkörben, projekt alapú tanulás keretében készülhetnek fel szakmailag a munka világába való bekapcsolódásra. Az ide érkező fiatal oktatók elmondták, hogy a nehezebb tantárgyakat is érthetően adják át, igyekeznek a képzést színesíteni gyakorlati példákkal, hogy az elmélet gyakorlati tudássá válhasson. Jól felszerelt tanműhelyben vagy valós üzemi körülmények között zajlik a képzés. Szó volt még a biztonságról, plusz juttatásokról, az utazás megoldottságáról, a vizsga utáni álláslehetőségről, ahol fix előmenetel, karrierlehetőség és folyamatosan emelkedő fizetés vár a fiatalokra, stabil munkahelyről és a továbbtanulási lehetőségekről a partner egyetemeken.

A 2023/ 2024-es tanévben a 11. és a 12. évfolyamból is kapcsolódnak be tanulóink szép számmal a képzésbe.

Hálásan köszönjük a lehetőséget a MOL képviselőinek és a szervezést Molnár Gáborné és Biliczki Gabriella Osztályfőnök Kolléganőknek.