Futsal Diákolimpia elődöntő a Bánkiban

2023.11.09-én került megrendezésre Fejér Vármegyei Futsal Diákolimpia Vármegyei Elődöntő dunaújvárosi fordulója. Az eseménynek a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum volt a házigazdája.

A sportág népszerűségét jelzi, hogy 8 dunaújvárosi iskola, valamint a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium csapatai vettek részt. A reggeli sorsolás után a Bánki a Rudassal és a Pannonnal került össze a hármas csoportban. A Fiúk a Pannonnal kezdtek, és egy könnyed 6-0-s győzelmet szereztek. Következett egy remek színvonalú és iramú mérkőzés a Rudas ellen, ahol 1-1 lett a végeredmény. A büntetőkkel a Rudas győzött.

Ezzel második helyezettek lettek a bánkis fiúk a csoportban. Következett a keresztjáték, az éles kiesés, a másik csoport első helyezettje, a Sárbogárd ellen. A Fiúk ismét meggyőzőek voltak, 4-2-es győzelem született. Ezzel meg lett a megyei döntőre való továbbjutás. Már „csak” az első három helyet kellett eldönteni.

A legjobb három közé a Bánki, a Széchenyi és a Dunaferr jutott.

A Bánkis Fiúk a Széchenyivel kezdtek. Ez az egy olyan mérkőzés volt, ahol egy kicsit gyengébben teljesítettek: 1-0-s vereség lett.

Következett az utolsó mérkőzés, a Dunaferr ellen. Ismét jó játék volt, 1-0-s győzelem. Azaz a második helyet szerezték meg a Bánkis Fiúk.

Folytatás jövő héten a Vármegyei Döntőn a Bánkiban!

HAJRÁ BÁNKI!!

A csapat tagjai voltak: Áldott Bence Balázs, Balogh Ákos Bátor, Balogh Máté István, Bödei Marcell, Erdei Marcell, Hakstol Rómeó, Hollósi Bence, Péter Norbert, Réthy Dániel Márk, Vagyóczki Dávid.

Testnevelő: Johan József

Szívből gratulálunk Johan József Tanár Úrnak és a Bánkis Fiúknak!