Gyárlátogatás a győri Audiban

A látogatáson először egy tágas előadóterembe léphettünk, ahol egy videót néztünk meg és egy prezentációt mutattak be, ami arról szólt, honnan kezdődött és hogyan haladt a gyárnak a felépítése és kibővítése évről évre. Az előadók megemlítették, hogy a jó vasúti kapcsolattal rendelkező Győr szempontjából ideális volt ott az Audi gyár létrehozása, amelyet 1993-ban alapítottak. 1994 augusztusában kezdődött el a négyhengeres, ötszelepes Otto-motorok sorozatgyártásának megindítása, napi 500 egységes kapacitással.

Említésre méltó a sok zöld terület a gyár területén, ahol megtalálható egy kisebb tó is. A látogatás alatt egyik helyről a másikra busszal közlekedtünk, mivel a gyár területe több mint 5 millió négyzetméter. Megnézhettük, hogy egy adott lemez milyen folyamaton megy keresztül, ahhoz, hogy egy autó ajtaja legyen. A gyárban 85%-ban robotok dolgoznak, megfigyelhettük a „robotok táncát”.
Köszönjük a DUE Bánki Donát Technikum Vezetőinek, hogy lehetőséget adtak az eljutáshoz, illetve Solymosi Csilla osztályfőnöknek, hogy elkísért minket.  Nagyon jól éreztük magunkat, rendkívül jól sikerült, aktív kirándulás volt, sok hasznos információval gazdagodhattunk.

12.B osztály tanulói