Bánkis diákok Perugiában

Az Erasmus+ Projekt Robotik elnevezésű pályázat keretében a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumának 7 diákja és 3 kísérő tanára 2022. október 1-8-ig egy nemzetközi projekttalálkozón vett részt Olaszországban, Perugiában. A 2021-2024-ig tartó projektben 6 ország vesz részt, a feladat pedig minden nemzet diákjai számára ugyanaz: egy önállóan programozott robot által irányított jármű megépítése.

Az évente két alkalommal megrendezett projekttalálkozó során a résztvevők az összes országba eljutnak, így a bánkis diákoknak is lehetősége nyílik belga, lengyel, német, olasz és török társaikkal megismerkedni. A közös munka során felfedezhetik egymás kultúráját, és alkalmuk nyílik angol és német nyelvismeretük gyakorlására is.

A perugiai projekttalálkozón a bánkis csapat meglátogatta az olasz partneriskolát, ahol sikeresen előadták prezentációjukat. Részt vettek két gyárlátogatáson, túráztak Spellóban és Folignóban, a kirándulások során pedig megcsodálhatták a gyönyörű Firenzét és Assisit. Sok szép élménnyel tértek haza, és már izgalommal készülnek a következő találkozóra, hiszen 2023 márciusában Dunaújvárosba látogat az 5 partneriskola diákcsapata és tanáraik.