1956-os Projektnap

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve, annak eseményeivel diákjaink idén rendhagyó módon, egy Projektnap keretében ismerkedhettek meg.

Az eseményeket korabeli felvételekkel, színes kiselőadásokkal idéztük fel, melyek megtekintése után az osztályoknak kreatív feladatokat kellett megoldaniuk. A bánkis csapatok lelkesen versengtek, miközben megismerhették a forradalmi napok eseményeit: Mansfeld Péter életét, a forradalmárok és a szovjet csapatok fegyvereit, Nagy Imre szerepét, a megtorlások szomorú történeteit. Zárásképpen ötletes közösségi szobrokat alkottak az eseményekhez kapcsolódóan.

A versengés végső győztese Jadlószki Zoltán Tanár Úr osztálya a 12.D lett, akik a Jakó Cukrászda által felajánlott különleges és finom tortát nyerték. A második helyen a 11.D, a harmadik helyen a 10.A és a 10.B végzett holtversenyben.

A Projektnap kitalálója és megalkotója Fekete-Vadas Zsuzsanna Tanárnő, akinek a nap lebonyolításában Futóné Szaucsuk Erika, Bognárné Pongrácz Mária, Kovácsné Rubint Ágnes és Molnár Gáborné Tanárnők segítettek. Köszönjük a szervező 13.D és 13.B osztályok munkáját is!