Fejér Megyei Röplabda Diákolimpia

2022.10.26-án Lovasberényben került sor a Fejér Megyei Röplabda Diákolimpia „A” Kategória V-VI. korcsoportjának a döntőjére. Ezen részt vett iskolánk, a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum csapata is. Nagyon kiélezett, igen szoros szettek voltak minden mérkőzésen. (Érdekesség, hogy a tavalyi diákolimpia győztes, a Pannon Dunaújvárosból volt az egyik ellenfél). Az első mérkőzésen a székesfehérvári Kodolányi 2-0-ra legyőzte a Pannont. A második mérkőzésen szintén nagyon kiélezett küzdelemben a Bánki 2-0-ra győzött a Pannon ellen. Azaz következett az arany mérkőzés. Itt szintén nagyon szoros (első szett 28-30 oda) mérkőzésen nyert a fehérvári csapat. Ez azt jelenti, hogy a Bánkisok továbbjutottak a megyei döntőből, és az országos selejtezőn folytathatják a küzdelmeket. A jelenlegi hiányzókkal (sérültek, egyéb spottevékenységek miatt elfoglaltak) kiegészülve jó esélyekkel készülhetünk a további megmérettetésekre.

A csapat tagjai voltak: Béres Mátyás (Csk), Téglás Csaba, Pász Olivér, Németh Zoltán, Tóth Bence, Tokai Dániel (Hiányzott: Herceg Kristóf, Makó József)

A csapat összetartását, egységét bizonyítja az alábbi kis „szösszenet”: Németh Zoltán az idei tanévben lett iskolánk tanulója. Győrből érkezett a Bánkiba a röplabda miatt. Természetesen bekerült az iskolai csapatba. A megmérettetés előtti utolsó napokban kiderült, hogy műtét, vizsga és egyéb okok miatt alig lesz meg a csapatunk. Sőt Zoli is megbetegedett. Édesanyja szerette volna, hogy menjen haza Győrbe, de Ő azt mondta, hogy itt kell maradnia, mert nincs Csapat. Ezt meg is tette és jól teljesített! A hazafelé úton úgy izzadt, hogy aggódtunk, de ezt is megoldotta és rendben volt minden. Azt mondta: hajrá Bánki! Nem volt rossz ezt hallani!

HAJRÁ BÁNKI! Kösz Fiúk!!